YAŞASIN OYUN!

Geleneksel Çocuk Oyunarında Bir Üst Tura Çıktık.

Çocuklarımızı bilgisayar,tablet,telefon,televizyon gibi bağımlılık yaratacak iletişim araçlarından uzaklaştırmak amacıyla;geçmiş yıllarda, evlerde,mahallelerde,köylerde,okul bahçelerinde oynanan oyunlarımız,Geleneksel Çocuk Oyunları adı altında yeniden canlandırılmaya çalışılıyor. Bu amaçla,ilk tohumları bugün itibariyle atılan ve ilkokul öğrencileri arasında Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvalarının sürekli hale gelmesini ümit etmekteyiz.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali TOSUN'un iştirakleriyle,Geleneksel Çocuk  Oyunları Turnuvası açılışı yapıldı. 1. Sınıflarda 3 Taş Oyunu, 2. Sınıflarda Mendil Kapmaca Oyunu, 3. Sınıflarda Yakan Top Oyunu, 4. Sınıflarda 7 Kiremit Oyunu oynandı. Milli Eğitim Müdürümüz Ali TOSUN, açılış konuşmasını yaptıktan sonra,her yarışma türü için ayrı ayrı başlangıç yaparak çocuklarla bir süreliğine oyunlar oynadı. Çocuklarımızın dijital bağımlılıktan kurtulmaları;arkadaşlık,yardımlaşma,işbirliği,yardımseverlik,empati vb.duyguların bolca yaşandığı ve sportif etkinliğe,zekaya dayanan Geleneksel Çocuk Oyunlarını yaşatma çabalarından dolayı Başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali TOSUN Beyfendiye,Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Hatice DELİCE DAĞDEVİREN Hanımefendiye ve organizeye katkı sunanlara,öğrencilere,öğretmenlere,velilere,servis şoförlerine minnetlerimizi sunarız.

Okulumuz adına turnuvaya katılımı teşvik eden ve destekleyen Okul Müdürümüz Kemal KARTAL' a,emek veren öğretmen ve öğrencilerimize şükranlarımızı sunar; 2. ve 4.sınıf seviyelerinde bir üst tura çıkmaya hak kazanan öğrencilerimizi hasseten kutlarız.

06-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-2024