KORKMA! SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN AL SANCAK...

İstiklal Marşı'nın Kabulü Coşkuyla Kutlandı.

Türk milletinin bağımsızlığını simgeleyen İstiklal Marşı, Anadolu'da Milli Mücadele'nin devam ettiği sırada Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmış bir şiirdir. İstiklal Marşı şiiri, Mehmet Akif Ersoy'un Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, Hakk'a, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirir. Bu yüzden anlamı ve önemi bizler için oldukça büyüktür. İstiklal Marşı, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmiştir.

Bizler de İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümüne binaen okul olarak kutlama yaptık.Sınıf öğretmenlerimizden Yusuf OCAK' ın hazırlamış olduğu program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı,günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirler, özlüsözlerle devam etti.Yarmakaya İlkokulu ailesi olarak kurtuluş mücadelimizin her kademesinden vatanseveri; sevgi,minnet ve rahmetle anıyoruz.

Okulumuz bünyesinde yapılan programa emek veren öğretmen ve öğrencilerimize şükranlarımızı sunarız.

13-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-2024